Termoizolaciona stakla.

Project Description

Proizvodimo sve vrste termoizolacionih stakala koja se koriste za ustakljivanje stolarije i bravarije kao i za klasične, polustrukturalne i strukturalne fasade.

Od providnih izolacionih stakala, proizvodimo tzv. standardno izolaciono staklo (kombinacija dva float stakla debljine 4mm), koje ima toplotni koeficijent (Ug-vrednost), cca 2,8 W/m2K. Pored standardnog izostakla, poznati smo kao jedan od najvećih proizvođača u Srbiji, tzv. niskoemisionog (kombinacija Low-E i float stakla sa gasom ispunjenim međuprostorom) termoizolacionog stakla sa toplotnim koeficijentom Ug= 1,1 W/m2K. Ovo, providno, termoizolaciono staklo napravilo je pravu revoluciju u primeni izostakala u građevinarstvu. Njegova termička svojststva su 2,5 puta bolja od standardnog izostakla. Ugradnjom ovog izolacionog stakla, ostvaruju se uštede grejanja u jednoj sezoni, najmanje u trostrukom iznosu razlike u nabavnoj ceni između ovog i standardnog termoizolacionog stakla. Pored toga što ovo staklo štiti prostor od gubitka energije i ostvaruje uštede u grejanju, sa ovim staklom se znatno smanjuje i pojava rose na staklu, a što sve zajedno stvara posebnu ugodnost prostora u kojem boravite. Gledano na globalnom nivou, sa ugradnjom ovih stakala, smanjenjem utroška energenata, znatno se doprinosi zaštiti životne sredine, te su mnoge zemlje u svetu ugradnju ovih stakala propisale kao obavezan standard kod građenja objekata.

Pored pomenutih termoizolacionih stakala, na našoj savremenoj automatskoj liniji za proizvodnju izostakla (Lisec), prema zahtevu naručioca, proizvodimo i druge vrste dvoslojnih i troslojnih izolacionih stakala, raznih dimenzija i debljina, a u kombinacijama sa transparentnim, reflektujućim (zaštita od sunca), multifunkcionalnim (zaštita od sunca i gubitka energije), laminiranim, kaljenim, peskiranim, ornament, žičanim i drugim staklima.

Back to Top