ClimaGuard Solar.

Ukrotite vreme!

Project Description

Prozori sa ClimaGuard® Solar staklom!

Prozori sa ClimaGuard® Solar staklom! Jaka zima ili vruće leto: prozori sa višenamenskim ClimaGuard® Solar staklom omogućuju da se dobro osećate u vašem domu i istovremeno znatno štedite energiju bez većeg gubitka prirodne svetlosti.

Sve veći rast cena energenata naterao nas je da sve više obraćamo pažnju na delotvornost izolacije u našim domovima. Jedan od najvažnijih elemenata izolacije je izbor odgovarajućih prozora. ClimaGuard® je ravno staklo s transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osiguvara visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju (Ug=1.1 W/m2K) i zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42% sunčeve energije). Sve to u samo jednom premazu!

climaguard
climaguard2
ClimaGuard® Solar – štednja energije zimi

ClimaGuard® Solar staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju s tradicionalnim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina evra godišnje. To staklo ne samo da vodi računa o vašim novčanicima, nego i o Vašoj okolini.

Izuzetna udobnost u najtoplijim danima

Odgovarajuća toplotna izolacija važna je i leti jer sunčevi zraci koji prolaze kroz staklo mogu znatno povećati temperaturu u prostoriji. U vrućim letnjim danima površina prozora je izložena sunčevoj energiji sa više od 400W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdržljivo. ClimaGuard® Solar staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 42% celokupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote prouzrokuje nisku temperaturu unutar stakla, što naročito osigurava veću udobnost u prostoriji. Štaviše, omogućava neverovatnu uštedu prilikom korišćenja klima uređaja.

 

ClimaGuard® Solar – udobnost i ušteda energije leti i zimi


SF: 42%UG: 1,1 W/(m2K)

  • Optimalna solarna zaštita
  • Odlična toplotna izolacija
  • Idealna temperatura stana tokom cele godine
  • Neutralan Izgled

 

U modernoj arhitekturi smanjenje upotrebe energije je načelno. U cilju redukcije troškova grejanja zimi, moramo takođe da uzmemo u obzir i smanjenje energije potrošene na klimatizaciju leti.

U odnosu na druge građevinske materijale, najmodernija izostakla, koja sadrže staklo sa premazom ClimaGuard® Solar obezbeđuju izvrsnu toplotnu izolaciju i solarnu zaštitu, kombinovanu sa visokim stepenom svetlosne propustljivosti. Ova činjenica nudi projektantima mogućnost da koriste prozore većih površina, što rezultira više prirodne svetlosti unutar zgrade.

climaguard3
ClimaGuard® Solar – karakteristike proizvoda

GUARDGIAN ClimaGuard® Solar sjedinjuje visoki stepen toplotne izolacije i efikasnu zaštitu od sunčeve energije. Njegov smanjeni solarni faktor minimalizuje troškove klimatizacije i doprinosi optimalnoj unutrašnjoj temperaturi doma.

ClimaGuard® Solar je najbolji izbor, ukoliko je prvobitni zahtev povećana toplotna i sunčana izolacija, efikasno upravljanje energijom, providnost i komfort.

GUARDIAN ClimaGuard® Solar je efikasan u upravljanju energijom i zaštitom okoline: solarni faktor (g) od 42% obezbeđuje odličnu zaštitu od solarne energije, pomaže u smanjenju troškova klimatizacije, što doprinosi osećaj komfora i udobnosti.

Niska U-vrednost (1.1 W/m2K kod standardnog izostakla), smanjuje troškove grejanja pri hladnom vremenu, direktno pomažući zaštiti okoline smanjivanjem zračenja ugljen-dioksida (CO2).

GUARDIAN ClimaGuard® Solar je u stanju da napravi razliku dužine talasa zraka sunca: većina infra-crvenog zračenja, koje bi zagrejalo unutrašnjost prostorije, se odbija od stakla, istovremeno se svetlost propušta bez ikakve prepreke.

Tehnički Podaci

Konfiguracija Izostakala Pozicija premaza Gas u međuprostoru Transmisija svetlosti
[%]
Refleksija svetlosti
[%]
Indeks reprodukcije boje Ra Solarni faktor(g)
EN 410
[%]
Ug vrednost
EN 673 (15K)
[W/m²K]
4 – 16 – 4 2 argon* 66 26 96 42 1,1
4 – 16 – 4 2 vazduh 66 26 96 42 1,3


*Rata popunjenosti gasom: 90%
Podaci su normirani i mogu se menjati u dopuštenim granicama proizvodnje

 

ClimaGuard® Premium2

Nova generacija termoizolacijskog stakla

climaguard_premium

Tehnički Podaci

Vidljivo svetlo Solarna energija Solarni faktor(g)
EN 410
[%]
Ug vrednost
(EN 673)
[W/m²K]
Propusnost
[%]
Vanjska refleksija
[%]
Unutarnja refleksija
[%]
Indeks reprodukcije boje Direktna propusnost
[%]
Vanjska refleksija
[%]
Apsorpcija
[%]
Dvostruko ostakljenje: 4-16-4, ClimaGuard® Premium2 na površini #3
82 12 13 98 58 28 14 64 1,1
Trostruko ostakljenje: 4-14-4-14-4, ClimaGuard® Premium2 na površini #2+5
74 16 16 97 47 33 20 53 0,6
Trostruko ostakljenje: 4-14-4-14-4, ClimaGuard® Premium2 na površini #3+5
74 16 16 97 47 33 20 55 0,6

 

*Rata popunjenosti gasom: 90%
Podaci su normirani i mogu se menjati u dopuštenim granicama proizvodnje

Back to Top